Om projektet

Projektet vil løse processtyringsproblemer i forbindelse med fremstilling af emner i materialer med relativt lav dimensionsstabilitet og store materialeudvidelses-koefficienter, som fx sprøjtestøbte plastdele. Den nye metode kan også anvendes til en lang række industrielle løsninger i mange forskellige brancher.

Det nye målesystem er vigtigt for plastindustrien. Det kan reducere omkostningerne og produktionstiden ved at åbne op for pålidelige og sporbare målinger direkte ved produktionslinjen.

Ideen bag projektet har et stort potentiale for generering af teknologiske og økonomiske gennembrud. Det er et verdensomspændende marked, og et vellykket resultat af projektet vil meget sandsynligt skabe en ny industri af højteknologiske eksportprodukter, og nye arbejdspladser i Danmark.

De deltagende parter har store forventninger til projektet. Således fortæller Leonardo De Chiffre, DTU:

– Jeg ser meget frem til at kombinere det teoretiske faglige miljø på DTU Mekanik med løsninger, som industrien efterspørger. Det bliver spændende at se, hvor langt vi kan flytte teknologien i de næste tre år højteknologifondsprojektet varer.

Per René Schmidt fra legetøjsproducenten ser frem til at få afprøvet en prototype i praksis. Potentialet for virksomheden er stort, da producenten har fabrikker i Danmark, Ungarn, Tjekkiet og Ungarn med et stort antal støbemaskiner og produktionslinjer.

For Metrologic er det udviklingen af målesystemerne med den nye og integrerede brug af statistisk software til SPC som led i kvalitetskontrollen, der er interessant, udtaler Jørgen Meinertz.