Temadag om projektet ”Accurate Manufacture” – løsninger og opnåede resultater

Plastdele er ikke stabile og dimensionerne vil over tid variere alt efter temperatur og fugtighed. Dette kan vise sig at være en særdeles vanskelig opgave, jo højere nøjagtighed der efterspørges. ACM temadag vil bl.a. gøre dig klogere på, hvordan man kan analysere målinger på plastemner.

Temadagen 15. juni 2017 på DTU er en opfølgning på første temadag i juni 2016 om projektet ”Accurate Manufacture” og vil beskrive løsninger og opnåede resultater i projektet.

Under projektet er udarbejdet en hel ny målemetode, der baner vej for en produktion, hvor metrologi på mikrometer- og submikrometer-niveau vil være integreret i produktionen.

Metoden vil bl.a. løse processtyringsproblemer i forbindelse med fremstilling af emner i materialer med relativt lav dimensionsstabilitet og store længdeudvidelseskoefficienter, som fx sprøjtestøbte plastdele. Ved temadagen beskrives løsninger og opnåede resultater.

Kom og hør indlæg fra bl.a.

  • Enrico Savio, Padova University, Italy
  • Thomas Kjærgaard, Grundfos
  • Jakob Rasmussen, Convatec
  • Jørgen Meinertz, Metrologic
  • Jesper Hattel, DTU Mekanik

Spar tid og penge med nøjagtige målinger i produktionsmiljø

Det nye målesystem vil især for plastindustrien virkelig reducere omkostningerne og produktionstiden ved at tillade:

Pålidelige og sporbare målinger direkte ved produktionslinjen
SPC og vurdering af kapabilitetsindeks til proceskontrol og -styring
Hurtig optimering af procesparametrene

Temadagen henvender sig til produktionsingeniører og måleteknikere i fremstillingsindustrien

Projektet handler om udvikling af en revolutionerende ny målemetode og en ny type måleudstyr til præcisionsmålinger direkte ved produktionslinjen. Temadagen er en aktivitet under Højteknologifondens projekt ”Accurate Manufacture”, som gennemføres i et samarbejde mellem Metrologic, DTU Mekanik og en større dansk legetøjsfabrikant.